Biefstuk met broccoli en amandelen

Biefstuk met broccoli en amandelen

Biefstuk met broccoli en amandelen

Aantal personen: 4

Bereidingstijd:

Ingrediënten

300 g broccoli
2 bosuitjes
1 rode paprika
200 g biefstuk
2 tl chili poeder
0,75 dl Cognac
1 el tomatenpuree
1 tl marjoraan
25 g amandelschaafsel
2 el olie
p&z

Bereiden

  • Snijd de rozen van de broccoli en verdeel ze in kleine roosjes.

  • Snijd de bosuitjes in stukjes van 2 centimeter.

  • Maak de paprika schoon en snijd hem in stukjes van ca. 2 centimeter.

  • Snijd de biefstuk in dunne plakjes.

  • Bestrooi de plakjes met chilipoeder.

  • Roer in een kommetje de cognac, tomatenpuree en majoraan door elkaar.

  • Verhit de wok op hoog vuur. Rooster de amandelen al omscheppend in ca. 1 minuut goudbruin. Schep ze op een bord.

  • Verhit de olie in de wok en bak de plakjes biefstuk in 2 minuten al omscheppend bruin. Neem ze uit de wok.

  • Bak de broccoli, bosui en paprika al omscheppend in ca. 3 minuten knappend gaar.

  • Voeg de biefstukplakjes en het cognacmengsel toe en verwarm het gerecht al omscheppend op hoog vuur tot het vocht verdampt is.

  • Breng op smaak met zout en peper.
    Strooi de amandelen erover.

  • Lekker met gebakken krielaardappeltjes.
    Bron/inzender:

  • Reacties

    Nog geen reacties, wees de eerste!

    Laat je reactie achter




    KokenKoken

    Toprecepten

    Basisrecept pannenkoeken
    Mediterrane krieltjes
    Bladerdeeg met pesto en kaas
    Mexicaanse burrito met kip
    Courgettesoep
    Luxe salade met garnalenspiesjes
    Verse pastasaus uit de blender
    Aziatische vega kipstukjes met sugar snaps
    Worteltjes met romige dillesaus